Den består av en lefse som er laget av kornsorten teff. Den tilhørende kjøttsausen inneholder blant annet løk, en krydderblanding av chili og mange andre kryddersorter, kjøtt og hele, hardkokte egg. Injeraen serveres på et fat og kjøttsausen helles over. Så bruker man høyre hånd, river av en lefsebit, fyller den med wat og putter det i munnen. Nam,nam! Men pass på...wat er sterkt krydret!
Etiopia er kaffens hjemland.
Ved høytider og andre spesielle anledninger har man gjerne en kaffeseremoni når man skal drikke kaffe.
Vi var på besøk hos to etiopiske familier og begge stedene opplevde vi å få kaffe servert på denne måten. Seremonien viser prosessen fra kaffebønne til ferdig drikk.
Det hele foregikk inne i stua etter at vi hadde spist injera wat. Kaffebønner ble brent over glødende kull. Den deilige kaffeduften fylte rommet.
Så ble kaffen knust og til slutt kokt i en kaffekanne av keramikk. Den ble servert med mye sukker i små kopper. Kaffe på sitt beste!
Mitt spørsmål: når kommer du inn på denne listen http://bloggurat.net/topplister/besoekende/ ?
SvarSlettKan ikke du undersøke om jeg er der allerede....?
SvarSlettHei Helen!
SvarSlettDu har utmerkede bloggsider! Jeg har vært inne før og sett på andre steder du har vært (har du tatt de vekk?). Her er visst mye å lære!
Vi snakkes! Tore
Hei Helen!
SvarSlettDet er veldig moro å lese bloggen din. Venter i spenning på fortsettelsen!
Kjempe fin blogg ;-) Har du tatt vekk noe du tidligere har lagt ut?
SvarSlettFlotte bilder Helen. Jeg liker bloggen din veldig godt!
SvarSletthei, morsomt å lese om kaffe, hadde akkurat en gammel nabo innom som fortalde om denne prosessen her i bohuslân og han anbefalte en av gøteborgseldste kafeer, mauritz, som fortsatt brenner bønner.
SvarSlett